Prânz – Paste integrale cu somon, spanac și sos de iaurt

DSC01091

Prânz – Paste integrale cu somon, spanac și sos de iaurt

Porții: 2
Timp de preparare: 10 min
Timp de gătire: 15 min
Calorii per porție: ~430 kcal

Ingrediente:

  • 150 g paste integrale
  • 150 g file de somon (fiert sau la cuptor)
  • 1 cană spanac proaspăt (aprox. 30 g)
  • 100 g iaurt grecesc 2%
  • 1 linguriță muștar Dijon
  • 1 linguriță ulei de măsline
  • Sare, piper, zeamă de lămâie

Mod de preparare:

  1. Fierbe pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj.
  2. Într-o tigaie, sotează spanacul 1–2 minute în uleiul de măsline.
  3. Adaugă somonul fărâmițat și amestecă ușor.
  4. Într-un bol, amestecă iaurtul cu muștarul, sare, piper și puțină zeamă de lămâie.
  5. Combină pastele scurse cu amestecul de somon și spanac, apoi adaugă sosul de iaurt.
  6. Servește cald, cu pătrunjel proaspăt deasupra.

Informații nutriționale (per porție):

  • Calorii: 430 kcal
  • Proteine: 30 g
  • Grăsimi: 15 g (din care saturate: 4 g)
  • Carbohidrați: 40 g
  • Fibre: 6 g
  • Zahăr: 3 g
  • Sodiu: 320 mg
  • Colesterol: 65 mg

Vitamine & Minerale:

  • Vitamina D: 60% din DZR (din somon)
  • Vitamina B12: 80%
  • Omega-3: ~1.5 g
  • Folat: 25%
  • Calciu: 15%
  • Fier: 12%
  • Magneziu: 18%
  • Zinc: 10%

Foto: fitness-nation.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *